Jak přestat kouřit – 3 odzkoušené tipy

Pořád odkládáte tu poslední cigaretu? Mám tu 3 tipy jak přestat kouřit, nebo to alespoň omezit. Všechny 3 osobně odzkoušené.

Jak přestak kouřit

1. tip jak přestat kouřit – Elektronická cigareta

Víceméně, chuť starých dobrých citaret nenahradí, za to ale dodává tělu potřebný nikotin. Ačkoli vlastním elektronickou cigaretu, zanevřít nadobro na staré dobré cigarety se mi kvůli ní nepodařilo. Ale je to zajímavá alternativa. Nebude z vás tolik táhnout, nebudete mít zahulený byt. Destrukce zdraví s elektronickou cigaretou je pravděpodbně menší než s klasickou cigaretou.

2. tip jak přestat kouřit – Sport

Musíš se začít někde hýbat. Rychle příjdeš na to, že bys měl přestat kouřit, nebo to stáhnout na rozumnou mez.

Pokud už jste starší jako já, doporučuji nějakou sebeobranu. Ty jsou většinou koncipované pro všechny věkové kategorie, takže se nemusíte bát, že budete někde kazit věkový průměr.

Tohle mi pomohlo udržovat kouření cigaret v rozumné rovině. Není nic horšího než potřebovat hýbat zadkem hodinu v kuse se zahulenýma plícema. Sebeobrana je vhodná zejména pro to, že pokud se odmítnete hýbat, tak dostanete po držce. Až budete polomrtví lapat po vzduchu, tak vám rychle dojde, že je čas přestat nebo to stáhnout.

3. tip jak přestat kouřit – Najít si mladou holku/kluka, co ‘nekouří’

Cool, samozřejmě nechceš, aby to z tebe táhlo, protože víš, že to nemá ráda. Tohle funguje skvěle, hlavně ze začátku. V jednu etapu života mi to vážně pomohlo přestat minimálně ve dnech, kdy jsme se vídali.

Blbý je, že až příjde konec, budeš tahat 2 krabičky denně. A pak si můžeš tyhle tři tipy vyzkoušet znovu od začátku.